PRIVACYBELEID.

Niet spieken.

Bescherming persoonsgegeven

Jouw privacy staat voorop

Je wilt geen pottenkijkers als je je registreert voor Rondje van de Zaak en andere evenementen. Gelijk heb je. Dat zouden wij ook niet willen. Daarom doen we er alles aan om jouw privé-gegevens ook echt privé te houden.

Coolblue slaat je persoonlijke gegevens op in een beveiligde database. En daar blijven ze ook. We delen je gegevens alleen met derden die ons helpen met onze evenementen. En zij houden zich ook aan de regels. Beloofd. Je data worden dus niet doorgegeven aan derden voor commerciële doeleinden.

Om je inschrijving zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we gegevens van je nodig. Welke gegevens we vragen en waarvoor we ze gebruiken lees je hieronder. Ook zie je wat je rechten zijn, wie toegang heeft tot je data en hoe lang we je gegevens bewaren.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 6 augustus 2018.

Wat willen we van je weten?

Voor- en achternaam
Wij zijn Coolblue, en hoe heet jij?
E-mailadres
Als je ons je e-mail geeft, mailen we je de bevestiging van je inschrijving. Je ontvangt van ons vooraf alle informatie over het evenement in je mailbox en we sturen je een mail na afloop met foto om te vragen hoe je het vond.

We gebruiken jouw gegevens voor het volgende:

Melding

Wij sturen je per mail alle informatie die je nodig hebt net voordat het event plaatsvindt. Ook sturen we je per mail de bevestiging van je deelname en een foto na afloop. Ook vragen we je per mail wat je van het evenement vond.

Verbetering

Om elke dag een beetje beter te worden, verzamelen we gegevens van jouw bezoek aan onze website. We verzamelen gegevens over het klikken op links. Natuurlijk gaan we altijd volgens dit privacybeleid met je gegevens om.

Fraude-preventie

Het liefst vertrouwen we alles en iedereen. Maar dat is een beetje naïef. Soms moeten we gegevens van deelnemers gebruiken om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. En als je je echt héél verdacht maakt, moeten we je gegevens doorgeven aan overheidsinstanties. Gewoon niet doen dus.

Meer weten

Wil je nog meer weten, bijvoorbeeld waar jouw gegevens worden bewaard of wie toegang heeft tot jouw data? Lees meer.

Wat zijn de ‘juridische gronden’ voor het gebruik van jouw gegevens?

We hebben een gerechtvaardigd belang om jouw gegevens te gebruiken voor alle zaken in verband met jouw inschrijving voor een evenement zoals de bevestiging van je deelname, belangrijke informatie vooraf en een evaluatie na afloop.

Wie heeft toegang tot jouw gegevens?

We delen je gegevens alleen binnen Coolblue met collega’s, als dat nodig is omdat je naar één van onze evenementen komt. Alle dienstverleners die in opdracht van Coolblue toegang krijgen tot je gegevens, gebruiken die gegevens alleen voor de geleverde dienst. Deze partijen mogen jouw gegevens niet gebruiken voor andere doeleinden. We verkopen jouw gegevens nooit aan derden.

Waar worden jouw gegevens opgeslagen?

We slaan je gegevens op in verschillende databases. En daarbij hanteren we altijd strenge beveiligingsmaatregelen. Oost west, thuis best. Daarom worden je gegevens bijna altijd opgeslagen binnen de Europese Unie. In het uitzonderlijke geval dat klantgegevens worden doorgegeven naar landen buiten de Europese Unie, zorgen we ervoor dat jouw privacy op een passende manier beschermd blijft. Voor een aantal landen is dit officieel vastgesteld. Sommige Amerikaanse partijen hebben zich geregistreerd onder het Privacy Shield dat voldoende bescherming biedt. Of we werken met officiële modelcontracten die speciaal zijn opgesteld om jouw privacy te waarborgen.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

We bewaren en gebruiken jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. We bewaren je gegevens niet langer dan 30 dagen na afloop van een evenement, daarna gebruiken we je gegevens anoniem. Als we je gegevens anoniem gebruiken, gebruiken we ze alleen voor interne analyses en rapportages.

Wat zijn jouw rechten?

Uiteraard blijf jij de baas over jouw gegevens. Wil je gratis inzage in jouw persoonsgegevens en een kopie van de gegevens die wij van je hebben? Of wil je je gegevens wijzigen, verwijderen of het gebruik beperken? Geen probleem. Je kan ons mailen op privacyvragen@coolblue.nl.

We willen zeker weten dat jij het echt zelf bent die bij ons aanklopt. Daarom kunnen we aanvullende informatie van je vragen om je identiteit vast te stellen. Dat doen we ook bij onduidelijke verzoeken.

Heb je vragen of klachten?

Voor vragen of klachten over hoe Coolblue met jouw gegevens omgaat en de bescherming van jouw privacy kan je contact opnemen met de Data Protection Officer van Coolblue.

Mailen: privacyvragen@coolblue.nl
Schrijven: Weena 664 3012 CN Rotterdam, t.a.v. Data Protection Officer.

Wanneer je niet tevreden bent over de manier waarop Coolblue omgaat met jouw privacy kan je contact opnemen met de privacy autoriteit.

Wie is verantwoordelijk voor je gegevens?

Wij zijn Coolblue B.V.

En als je van lange nummers houdt:
Dit is ons KvK-nummer: 24330087
Dit is ons BTW-identificatienummer: NL81043 3941B01

Je kunt ons zo bereiken: Bellen: 010-7988999
Mailen: privacyvragen@coolblue.nl
Schrijven: Weena 664 3012 CN Rotterdam